Rožďalovice - celostátní setkání

28.06.2010 16:17

Celostátní setkání slávistů - odboček FO-OP - v Rožďalovicích

V sobotu 26. června proběhlo jubilejní 10. Celostátní setkání slávistů - odboček - v Rožďalovicích. Jubilejní jednak číslem pořadovým, jednak symbolicky číslem vyjadřujícím existenci odbočky v Rožďalovicích.

Slávistické odbočky Kolínu jedné z nejbližších, nejaktivnějších a členy nejpočetnější. (I když zde se aktuálně dere na čelo odbor z Klatov.) 

Každopádně - ve dvojici Václav Smetana, Michael Janáček (Jirkovi Krulovi na trase selhalo kolo) - mohli jsme jednoznačně vidět, proč jsou Rožďalovičtí fenomén, nad který není. 

Dokonalou organizací fotbalového turnaje, kde byl prostor i pro moderátorskou dvojici ke komentovanému průběhu fotbalových klání. Přičemž turnaj letos proběhl bez excesů, plně v rámci fair play.

Václav pomáhal brankářským uměním nám spřízněné Veleni k úspěšnému postupu ze skupiny a konečnému 13. místu. Vychytal dvě "nuly" a jistě byl oporou týmu SKS. Osudným jim byl v osmifinále pozdější vítěz - Nečíň "A". Moje maličkost měla původně též vypomoci Veleni, ti však byli střídačkou silní, takže jsem byl "draftován" do mužstva Nečíň juniors a zahrál si např proti Pavlu Novotnému v týmu domácích Rožďalovic. O fotbalovém umění bych však u sebe oproti Vaškovi pomlčel :-) V osmifinále byl nad naše síly celkově bronzový tým OPS Klatovy. Nicméně, měl jsem tu čest potěžkat a pohladit vítězné trofeje jako člen záložního týmu vítězné odbočky.

Aneb pořadí: 1.Nečíň, 2.Lázně Bělohrad, 3.Klatovy, 4.FO-OP Slavia Praha, 5.Rožďalovice, 6.Hostinné A, 7.Cvikov, 8.Sudovo Hlavno, 9.Žilov A, 10.Jilemnice, 11.Hostinné B, 12.Chomutov, 13.Veleň, 14.Žilov B, 15.Nečín jun., 16.Fanklub Praha, 17.Příbram, 18.Bělá pod Bezdězem, 19.Jičín a 20.Česká Lípa

I vše další bylo dokonale organizováno. Jídla a pití bylo z mnoha na výběr a domácí se starali, aby vše bylo k plné spokojenosti. Fanzone prodával za akční ceny suvenýry. Minikapela dvou trumpet zajišťovala povyražení v mezičase. Zájemci obhlédli unikátní slávistickou klubovnu Rožďalovických.

Překvapila nás účast na besedě Karla Jarolíma a Pavla Řeháka. Protože na celostátním setkání u našeho trenéra premiérová. Doplněni Onřejem Zlámalem srdnatě čelili otázkám příjemným i méně příjemným. A to jistě byli ještě mnoha dalších nepříjemných ušetření, neb jsme je dusili při dobré náladě všichni v sobě a nechtěli si (i jim) kazit den.

Večerní zábava a druhý den byl již bez naší účasti.

Naše odbočka se prezentovala svou vlajkou, užili jsme si fotbalový turnaj, prohlédli domácí kroniky a zvenčí klubovnu. Na víc čas už nevyzbyl. 

Bylo to setkání na vysoké úrovni, pořadatelé prostě dokonalí. Proto jim díky a těšíme se s nimi brzy na viděnou.

Fotografie z akce zde, krátké video týmu Veleně zde (15MB)

Dále čtěte zde: web FO-OP Slavie, web SKS Veleň, www.slavia.cz