Beseda v Brandýse n. Orl.

14.07.2012 11:59

Odbočka v Brandýse nad Orlici nás v pátek 13. července přizvala k besedě s pány Mgr Petrem Hurychem a Danielem Šmejkalem. Prvně jmenovaný je jednak vnukem zdejšího zakádajícího člena odbočky (loni slavili 30 let výročí!) a jednak byl do letošního června manažerem pro mládež ve Slavii. Účastníci loňského celostátního setkání v Nečíni jistě vzpomenou na besedu s ním a Michalem Petroušem. Daniela Šmejkala snad netřeba představovat - bývalý reprezentant a hráč Slavie (1994-97, mistr 95-96), Norimberku, Uerdingenu, Plzně či Příbrami. V posledních letech trenér dorostu ve Slavii, též zkušenosti asistenta trenéra v lize. Tč trenér Slavia U16-U19.

Beseda trvala kolem tří hodin, oba dva pánové byli velmi pohotoví, v odpovědích přímí a věcní. Žádný dotaz nezůstal nezodpovězen. A řešila se témata příjemná  i nepříjemná - doby dobré i zlé ve Slavii a jejich aktéři, nynější systém práce s mládeží a jeho úskalí, současný systém skautinku. Trochu se vzpomnělo na kariéru Dana i třeba na nedávné EURO 2012. Lehkost diskuzi dodaly i personalie. Prostě vše plynulo tak, že mnohé dotazy už ani nemohly být vyřčeny, protože hodiny náhle ukazovaly nutný čas odjezdu. 

Myslím, že za sebe i Tondu Votrubu mohu říct, že byla radost účastnit se tak věcné a přátelské diskuze. Otevřené, bez snahy zakrývání. Takže se člověk mohl dozvědět opravdu to, co mu "vrtalo" hlavou a odpověď byla třeba nejasná. 

Díky přátelé z Brandýsa, díky Petře a Dane. 

-mj-