Slávistická kuželka 2013

16.12.2013 21:56
Sobota 14. prosince skýtala po roce šanci zabojovat o držení Slávistické kuželky nejlepšímu smíšenému páru v bowlingu. Tradičně osmidráha v Kutné Hoře. Šestnáct dvojic dospělých, mimo oficiální pořadí jedna smíšená dvojice dětská a jedna dvojice mužská. 
 
Hned po prvním kole nasadili k trháku manželé Tomáškovi. Předvedli suverénní výkon ve všech kolech, týmový i individuální. Dana i Petr měli nejvyšší náhozy, ona v absolutním pořadí třetí nejlepší, on samozřejmě jednička. Pět ročníků, pět vítězství! A opět polepšili (loňský) rekord - nyní tedy 1068 bodů v šesti hrách! Nabízí se pak podmanivá otázka, zda by tím ta Kuželka neměla být již definitivně jejich. I za věrnost turnaji, kdy Petr kvůli naší akci vynechal finále své "profi" bowlingové serie.
 
Pokud po prvním kole bylo jasno, kdo směřuje k vítězství, pak kolo druhé vlastně rozhodlo, že za stříbrem míří Aneta a Jarda Dočkalovi. Navázali tak na úspěšnou hru v roce 2010 a po loňském desátém místě se zaskvěli. Jarda mimo jiné 204 body hned v prvním kole, celkově byl druhým nejlepším hráčem turnaje.
 
Třetí kolo bylo rozhodující pro boj o bronz (i mnohá další místa, samozřejmě).
 
Franta Ludvík s dcerou Soňou Unzeitigovou pamatují skvělý výkony na tomto turnaji a je radost se na ně dívat. I tentokrát začali turnaj skvěle, 310 bodů po první hře vypadalo na útok na první dvě pozice,propad v kole druhém je odsoudil k boji o bronz a v tomto posledním kole bronzovou pozici neuhájili.
 
Skvělým finišem se totiž zaskvěli Katka a Honza Ledašilovi. Začali piánko 255 bodů, potom přidali 296 a to už byl útok na nic netušící Ústecké Soňu a Frantu. Finiš 309 bodů znamenal statisticky úchvatnou gradací, která přinesla bronz, Katce nebetyčné nadšení. Neb to ona 177 body táhla svého muže k hvězdným výšinám. Druhý nejvyšší nához mezi ženami a celkově byla čtvrtým nejlepším hráčem turnaje. Bez Honzy by to ale tak daleko samozřejmě nedotáhla. To víme!
 
Páté místo má tak nějak předplacené Hana Pírková a Milan Formánek. 75 bodů chybělo na stříbro. V takovém jsme bodovém rozmezí 2. a 5. místa. Vyrovnané a kvalitní výkony, ale dvojicím před nimi se prostě podařilo aspoň v jednom kole zazářit. Na druhou stranu Hanka i Milan si mohou pamatovat shodných a krásných 172 bodů ve svých nejlepších náhozech.
 
729 bodů a šesté místo uchvátili Renata a Pepa Bobkovi. Nejlepší vyslanci z Kolína obhájili loňskou pozici a Pepu potěšil finální nához 182 bodů.  
 
Sedmé až jedenácté místo už je střed startovního pole, bodové odstupy byly minimální a pozice uchvátily tři dvojice z Veleně, jedna od Kolína a jedna z Kolína. Dno turnajové tabulky pak ovládá Kolín zcela a dokonale. 
 
Přičemž ale víme, že jde o radost, hru a společné setkání.  
 
Rozdali jsme si mnoho cen. Jednak úspěšným aktérům turnaje, ale i ostatním losováním bohaté tomboly. Děkuji fanshopu Proslavisty.cz, sekretaritáu OP Slavie, odbočce SKS Veleň aale i všem četným a nezištným soukromým přispěvatelům, kterých je rok od roku více!
 
Je totiž radost připravit takové setkání, kde hra je nakonec jen jakousi berličkou pro možnost společného předvánočního setkání a podarování. Což krásně vystihl ve svém článku k akci RNDr. Michal Dobiáš, též přímý účastník. (-odkaz zde-)
 
Přeji všem vydařené svátky, úspěšný vstup do nového roku. A úspěšnou (nejen fotbalovou) Slavii Praha - středobod našeho zájmu a takovýchto setkávání!

Kompletní výsledky - zde - .